Najave

tra.
28
Pet
18:00 Biskupijsko hodočašće u Rim 2017.
Biskupijsko hodočašće u Rim 2017.
tra. 28 @ 18:00 – svi. 3 @ 6:00
Biskupijsko hodočašće u Rim 2017.
  U Požeškoj biskupiji je, povodom 20. obljetnice njezine uspostave, organizirano biskupijsko hodočašće u Rim, od 28. travnja do 3. svibnja 2016. godine. Program se hodočašća može dobiti u župnom uredu. Molimo sve zainteresirane župljane,[...]

Svetkovina sv. Luke ev. u Novskoj

dsc_0369U utorak, 18. listopada, u župnoj crkvi sv. Luke u Novskoj, proslavljena je svetkovina sv. Luke ev., zaštitnika Župe. Središnje svečano misno slavlje u 11,00 sati predvodio je fra Stjepan Bergovec, gvardijan kapucinskog samostana sv. Mihaela Arkanđela u zagrebačkoj Dubravi, u zajedništvu sa svećenicima Novljanskog dekanata.

Fra Bergovec je svojoj homiliji istaknuo značenje lika i života sv. Luke te potaknuo sve nadsc_0373 ispravni odabir vrednota u vlastitim vjerničkim životima. Kazao je da u toj ljestvici vrednota pogledamo primjer sv. Luke koji je u svom životu na prvo mjesto stavio Božju riječ. Potom je župniku Milanu Vidakoviću i okupljenim vjernicima župe sv. Luke ev. u Novskoj čestitao svetkovinu njihovog nebeskog zaštitnika.

dsc_0375Na kraju misnog slavlja, župnik Milan Vidaković zahvalio je svima na sudjelovanju, na poseban način svima onima koji su se kroz vrijeme priprave aktivno uključili u organizaciju slavlja župne svetkovine. Svim je župljanima čestitao svetkovinu njihovog zaštitnika te Dan grada Novske.

Uz mnoštvo vjernika koji su sudjelovali na misnom slavlju, prisutni su bili i predstavnici županijske i gradske vlasti, a svi oni koju su toga dana pohodili župnu crkvu, mogli su, uz ispunjenje ostalih određenih uvjeta, primiti Jubilejski oprost u Godini milosrđa.