Najave

svi.
30
Uto
all-day Upis u Katoličku osnovnu školu u ...
Upis u Katoličku osnovnu školu u ...
svi. 30 – svi. 31 all-day
Upis u Katoličku osnovnu školu u Novskoj
Dana 30. svibnja ove godine, u prostorima Pastoralnog centra Župe sv. Luke ev. u Novskoj (Trg L. I. Oriovčanina 11), održat će se  upisi u prvi razred novoosnovane Katoličke osnovne škole u Novskoj. Za sve[...]

Svetkovina sv. Luke ev. u Novskoj

dsc_0369U utorak, 18. listopada, u župnoj crkvi sv. Luke u Novskoj, proslavljena je svetkovina sv. Luke ev., zaštitnika Župe. Središnje svečano misno slavlje u 11,00 sati predvodio je fra Stjepan Bergovec, gvardijan kapucinskog samostana sv. Mihaela Arkanđela u zagrebačkoj Dubravi, u zajedništvu sa svećenicima Novljanskog dekanata.

Fra Bergovec je svojoj homiliji istaknuo značenje lika i života sv. Luke te potaknuo sve nadsc_0373 ispravni odabir vrednota u vlastitim vjerničkim životima. Kazao je da u toj ljestvici vrednota pogledamo primjer sv. Luke koji je u svom životu na prvo mjesto stavio Božju riječ. Potom je župniku Milanu Vidakoviću i okupljenim vjernicima župe sv. Luke ev. u Novskoj čestitao svetkovinu njihovog nebeskog zaštitnika.

dsc_0375Na kraju misnog slavlja, župnik Milan Vidaković zahvalio je svima na sudjelovanju, na poseban način svima onima koji su se kroz vrijeme priprave aktivno uključili u organizaciju slavlja župne svetkovine. Svim je župljanima čestitao svetkovinu njihovog zaštitnika te Dan grada Novske.

Uz mnoštvo vjernika koji su sudjelovali na misnom slavlju, prisutni su bili i predstavnici županijske i gradske vlasti, a svi oni koju su toga dana pohodili župnu crkvu, mogli su, uz ispunjenje ostalih određenih uvjeta, primiti Jubilejski oprost u Godini milosrđa.