Završena trodnevna priprava uoči svetkovine sv. Luke ev.

dsc_0362Priprava za ovogodišnju svetkovinu Svetog Luke evanđelista, zaštitnika naše Župe i Grada, započela je u četvrtak 13. 10. kada je nakon svete mise u 18 sati crkva bila otvorena za molitvu i klanjanje pred Presvetim. U petak je priprava nastavljena pobožnošću križnog puta, svetom misom u 18 sati te klanjanjem i molitvom svetomu Križu.

U subotu, 15. 10., započela je trodnevnica koju je sva tri dana predvodio fra Stjepan Bergovec, gvardijan kapucinskog samostana župe sv. Mihaela u zagrebačkoj Dubravi. Osim župnika Milana Vidakovića i kapelana Krunoslava Jurakovića, prvoga dana misnom slavlju pridružio se i Novljanin, vlč. Mihael Kos, upravitelj župe u Turnašici kod Virovitice.

Pater Stjepan je trodnevnicu otvorio temom Ja sam Gospodin Bog tvoj! Pozvao je vjernike da si postave pitanje tko je Bog u njihovu životu, kazavši kako Boga možemo predočiti i opisati jednom riječju, a to je Ljubav. Tema drugoga dana trodnevnice bila je Grešan sam čovjek. Fra Stjepan je vjernike podsjetio na ljudsku slabost i grešnost, ali je naglasio važnost svakog čovjeka na zemlji kao ljubljenog Božjeg stvorenja, stvorenog na Njegovu sliku. Posljednjeg dana trodnevnice govorio je o Isusovoj rečenici Ne boj se! Podsjetio je na brojne ljudske strahove, napose strah od smrti. Pozvao je vjernike da žive po Isusovu primjeru i tako otklone strahove te zavrijede život vječni, što bi trebao biti prioritet svakoga vjernika.