18. Biskupijski križni put mladih u Godini Milosrđa

IMG_0778_1Biskupijski križni put mladih, 18. po redu u Požeškoj biskupiji, održan je 5. i 6. ožujka 2016. godine pod geslom “Milosrdni kao Otac”. Mladi iz svih župa Požeške biskupije, njih preko 700, okupili su se u crkvi sv. Leopolda Mandića u Virovitici u subotu 5. ožujka, odakle su pošli preko Milanovca, Jasenaša, Removca do Đulovca gdje su prenoćili. Drugi dan, 6. ožujka, pridružili su im se i krizmanici, pa je tako oko 1200 mladih nastavilo hodočastiti preko Levinovca i Huma do Voćina. U Voćinu, na završetku hodočašća, prošli su kroz Sveta vrata i slavili sv. misu sa svojim biskupom Antunom Škvorčevićem. U koncelebraciji su bili katedralni župnik i prepošt Stolnog kaptola Ivica Žuljević i povjerenik za pastoral mladih Ivan Certić te petnaestak svećenika.

IMG_0788Mladi su tijekom Križnog puta molili na svoje nakane i sudjelovali u Isusovoj muci dajući svoj doprinos pješačenjem. U Đulovcu su imali priliku pristupiti sakramentu pomirenja, kao i u Voćinu, što su mnogi iskorislili kako bi zadobili i potpuni oprost. Tijekom puta, župljani župa kroz koje su prolazili su ih lijepo dočekali i pomogli u onom osnovnom što su trebali – okrjepi. Vrhunac hodočašća je svakako bio u Voćinu gdje su mladi zajedno s biskupom razmišljali o milosrdnom ocu i dvojici sinova. Biskup je istaknuo hrabrost mladih koji su se opredijelili za Krista time što nisu ostali sjediti kod kuće (što bi bilo lakše) nego su dali dio sebe i svoje ljubavi za Onoga koji je to isto na puno veći način dao za nas.

Iz naše je župe sv. Luke na Križnom putu bilo 11 mladih. Njima su se pridružili mladi iz župe bl. Alojzija Stepinca i župe sv. Tome iz Rajića, a sve ih je pratila s. M. Jasna Crnković. Djelić onoga što su doživjeli možete vidjeti na fotografijama:

SDC10050SDC10047

Svi Novljanski hodočasnici u Đulovcu prije polaska na hodočašće drugog dana

WP_20160306_09_45_46_Pro

 

Svojima smo poslali poruke s križnog puta – Milosrdni kao Otac!

WP_20160306_09_46_09_Pro

Negdje između postaja križnog puta

WP_20160306_09_46_34_Pro

MILOSRDNI     KAO     OTAC